Haberler

Ombudsmanlık Öğrenci Kulübümüzün “Ankara’daki Kurumlar ve Yüksek Mahkemeler” Ziyareti

06.04.2022

Ombudsmanlık Öğrenci Kulübü, Üniversitemiz öğrencilerinin kamu kurumlarının ve yüksek mahkemelerin kariyer imkânlarını ve çalışmalarını yakından tanımaları maksadıyla 31 Mart-01 Nisan 2022 tarihlerinde Ankara Gezisi düzenledi.
Kulüp yönetimince oldukça yoğun olarak hazırlanan gezi programı kapsamında kulüp ile ortak çalışmalar yürüten Kamu Denetçiliği Kurumu(Ombudsmanlık), Türkiye Büyük Millet Meclisi, Hâkimler ve Savcılar Kurulu, Adalet Bakanlığı, Anayasa Mahkemesi, Adalet Akademisi, Danıştay ve Göç İdaresi Başkanlığı ziyaret edildi.
Kulüp üyeleri, gezinin oldukça verimli geçtiğini, kamu kurumları ve yüksek mahkemelerin çalışma prensipleri hakkında bilgi edindiklerini dile getirerek kariyer planlamalarına katkısının olduğunu ilettiler.
Etkinliğe katılan öğrencilerimiz, öğle yemeğinde TBMM Başkanımız Mustafa ŞENTOP’ un davetlisi oldular.